Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2008 19:38 - ЕДИН ДОСТОЕН БАЩА...
Автор: zharko Категория: Други   
Прочетен: 1727 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2009 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Колко са бащите, нехаещи за живите си, изоставени без грижи, внимание деца ?

  Статистиката, ако може, да каже...

  Колко са бащите насилващи, пребиващи, унизяващи децата си?

  Статистиката, ако може, да каже...

  Колко са бащите безгрижно фриволни, мимикриращи, безлични, бездушни за децата си - станали наркомани, алкохолици, проститутки, крадци, убийци?

  Статистиката, ако може, да каже...

  И Бащицата - Държавата, нелепо, корумпирано загрижена за поданиците си...

                                  ххх

  Бащата на Съвестин осъди Държавата - мащеха...

   "Върховният касационен съд е потвърдил решението на Софийския градски съд, с което Деянов осъди държавата в лицето на министерски съвет /МС/ да му плати 10 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

  Решението на ВКС е окончателно. Гражданското дело, заведено от бащата на изчезналото момче, е срещу Министерски съвет като колективен орган на управление на държавата/ в частност Министерството на финансите, Министерството на външните работи, Министерството на правосъдието, Държавната агенция за закрила на детето/ за отказа за съдействие и помощ на дете в риск, за нежелание да бъде платен от държавата актуален портрет на сина му, изработен в САЩ и публикации за него в чужбина за обезщетение за неимуществени вреди.

 В решението си Софийски градски съд прецени, че с "бездействието си ответникът не е изпълнил зъдължението, установено както в Конституцията, така и в конвенцията за правата на детето, а именно - необходимо съдействие за оказване на помощ на родителите за нормалното отглеждане на техните деца."

  Според бащата Тодор Деянов, "с решението на ВКС се слага началото на нова европейска съдебна практика по казуса с трафика на деца. Зная, че съд отвлечени деца не връща и че няма парично обезщетение, което да върне отнето детство, нито да заличи мъката и кошмарите.

  Но съм убеден, че човек следва да воюва с всички разумни средства срущу злото и че ако той успее да постигне поне някоя справедливост за другите, сполетялата го лична трагедия няма да бъде напълно безсмислена, макар и да си остане трагедия..."

  ...Съвестин - съвестта ни...

  ...Деянов - действията ни...

 
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. majkata - Преди години не разбирах
05.02.2008 12:58
този човек, имах чувството, че е превърнал изчезването на сина си в нещо като занимание за прехрана.

Сега след годините и след като и мен връхлетя голяма трагедия, макар и различна виждам по съвсем друг начин нещата: виждам един силен човек с болезнена нетърпимост към несправедливостта, който след възможно най-тежката загуба е намерил сили да продължи.

Браво за постинга!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zharko
Категория: Други
Прочетен: 934959
Постинги: 62
Коментари: 355
Гласове: 5729
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031