Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2008 21:37 - ЕЛЕКТРОННИТЕ ДОСИЕТА
Автор: zharko Категория: Други   
Прочетен: 1815 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2009 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Животът се развива, разлиства. Формите на следене, дебнене, контрол - тоже. Няма ги, всъщност поостанаха в архивите несъществените досиета на този или онзи мушмурок...Но, важните,главните, личните /на личностите/, като писателя Георги Марков например, "плъховете" на властта изгризаха, ошушкаха...От корица до корица на папчиците, пълни с доноснически думички, грижливо сътворени на пишУщата "Марица"...

  И ето сега - нова ера, нов контрол. Електронен, направо бонбонен. Седиш си, попийваш си кафенце и "мишкуваш" - кликваш тук или там и, ей го на - всичко знам. Полицейски кеф...

  Тотален контрол, аферата Уотъргейт, гътнала президента на САЩ Ричард Никсън, ряпа да яде..
Ние сме къде, къде по-добре. В следенето, искам да кажа...

Значи, законно е демек. В унисон, синхрон, съзвучие с днешния ден. Директива на Европейския съюз / а това значи всичко е плюс/, "дава право на МВР и службите да събират информация от Интернет за всеки гражданин на България". Това разрешава наредба 40 от 7 януари тази година, обнародвана на 29 януари в ДВ, значи вече в сила, за категориите данни и реда,по който се съхраняват и предоставят от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и /или услуги за нуждите на националната сигурност и за разкриване на престъпления.

  Тази наредба е следствие на Закон за електронните съобщения и хармонизира българското законодателство с изискванията на Европейската директива 2006/24/ЕО.

  Днес/7.02.08/ медиите разпространиха информация за протест пред сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения/ДАИТС/ срещу тази наредба.

  Оказва се, че текстовете, изискванията в наредбата противоречат с Конституцията чл.32./1/, който гласи: "Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име."

 /2/ никой не може да да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи."

   И още:

  Чл.34/1/ Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.

        /2/ Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления."

  Тази сутрин по Канал 1 депутатът Минчо Спасов също подчерта, че наредбата нарушава тези ни конституционни права...

  Бандюгите щъкат си необезпокоявани, нагли по улиците. Факт очеваден, досаден, но за нас простосмъртните...

  А ние ще си играем на "тука има-тука нема" в Интернет...

   Абе, защо от няколко дни пощата ми показва в "Кутия" 1 писмо, а като кликна изкачат повече- три, четири...
  Значи ли, че са прочетени тези, които не са маркирани? И от кого? Защо?

  Има ли смисъл да се питам...

  

 
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - Аз обожавам Тайните служби и всякаква агентура !
08.02.2008 10:13
Много ми харесва да ме следят, конспирират и да събират класифицирана информация за мои лични данни, бизнес и политически възгледи.Гот е!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zharko
Категория: Други
Прочетен: 941863
Постинги: 62
Коментари: 355
Гласове: 5729
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930